Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Obec Količín

Aktuality z obce


Količínští senioři podpořili rymickou školku

Količínští senioři podpořili rymickou školku - foto: Holešovsko
Výtěžkem takřka dvou tisíc korun ze svých dárků a následné tomboly přispěli količínští občané na koupi speciální "hračky" pro děti rytmické mateřské školy. Tradiční předvánoční setkání místních seniorů uspořádali členové količínského osadního výboru 7. prosince v prostorách sálu hostince U Tří lip a připravili pro své starší spoluobčany nejen zábavní program, ale také je informovali o dění v obci.

Setkání se seniory zahájila předsedkyně osadního výboru Markéta Habrová a po přivítání poděkovala spoluobčanům za jejich zájem o obec a popřála jim vše nejlepší do nového roku i dalších let. Za místní hasiče pozdravil přítomné Zdeněk Horák a za město Holešov radní Ing. Pavel Karhan. Ocenil organizátory za uspořádání tohoto setkání a také jejich práci pro tuto místní část města. "Snahou rady a zastupitelstva je, aby se Količín nadále rozvíjel a finanční prostředky města byly také v této části města investovány," řekl. Přítomní občané potom uctili minutou ticha své spoluobčany, kteří se setkání nedožili, a členka osadního výboru Marta Fuksová uvedla několik statistických údajů. V Količíně je v současné době přihlášeno k trvalému pobytu 343 občanů. Z toho je 174 mužů a 169 žen. Dětí do osmnácti let zde žije 77 a důchodců je 84.

Následovalo vystoupení dětí z rymické školy a školky a poté občerstvení a zábava při živé hudbě, jejíž součástí byla také charitativní tombola ve prospěch dětí.


Rada města se setkala se zástupci dalších místních částí

Rada města a osadní výbor - foto: Holešovsko
V příjemné atmosféře količínského osadního výboru byla ukončena letošní podzimní výjezdní zasedání rady města v místních částech. Količínské občany zastupovalo několik členů osadního výboru v čele s předsedkyní Markétou Habrovou.

"V současnosti obec asi nejvíce trápí nevyhovující stav hygienického zařízení v kulturním areálu u koupaliště a těžká doprava přes obec směrem k sídlu firem v areálu bývalé inseminační stanice," řekla holešovským radním M. Habrová.

Členové OV také upozornili na nevyhovující stav sportovního a kulturního areálu - "koupaliště". Tento areál je v posledních letech nemálo využíván. M. Habrová a informovala radní města i o problémech s nedostatkem vody v obci a absenci hydrantu pro potřeby hašení požáru. Ve sportovním areálu by obec potřebovala vybudovat sociální zařízení a výhledově další úpravy. Dále se hovořilo o opravě hasičské zbrojnice, o vandalismu a chování některých mladých občanů místní části atd.

14.12.2005 RS - Holesov.cz

Dvě komunikace mění podobu

komunikace - foto: Holešovsko
Holešov - V červnu Zastupitelstvo města Holešova rozhodlo o přijetí úvěru ve výši třiceti milionů korun, z něhož by byly financovány opravy a rekonstrukce místních komunikací.
Nyní už nastala další etapa, v níž se prakticky přistoupilo k postupné rekonstrukci komunikací. Rozpracovány jsou dva úseky. Jeden je ve Všetulích v části zvané Kolonka, kde bude další úsek opatřen asfaltovým povrchem, druhý je potom v Količíně, kde na okraji obce vzniká nová komunikace, která má v podstatě tři významy.

Jednak jejím prostřednictvím bude napojena cyklostezka ve směru do Holešova, jednak se zkvalitní přístup k obytným stavením. Ale hlavně poslouží k propojení s bývalým statkem, v němž rozvíjejí činnost dva podnikatelské subjekty. Ty k dopravní obslužnosti dosud používají místní komunikaci v obci, to však negativně ovlivňuje životní prostředí v obytné zástavbě. Při průjezdech těžké techniky navíc trpí i samotné stavby. Po dokončení má být zmiňovaná komunikace v obci pro nákladní dopravu uzavřena.

Oprava obou zmiňovaných komunikací, jak jsme se dověděli od místostarosty Josefa Bartoška, by měla být končena v těchto dnech, kdy by také měla být předána k užívání.



Silvestr 2005

Ohňostrojfoto: zde
Jako každý rok jsou v místním pohostinství připraveny silvestrovské oslavy. Je nachystáno občerstvení, hudba a překvapení. Nezapomeňte se předem objednat. Podrobnosti Vám podá paní hostinská nebo napište do diskusního fóra.


2.12.2005 zde

II. Ročník Ženy vs Muži

Ženy vs Mužifoto: jar
20.8.2005 museli mravenci (muži) přijmout výzvu berušek (ženy) na fotbalové utkání na místním mraveništi. Z počátku berušky vedli 3:0, poté skóre mravenci srovnali. Bohužel stejně jako loni podlehly muži ženám na penalty. Já bych chtěl jen poděkovat za skvělou zábavu a zpestření srpnové soboty.

Zde je menší video (5,6 MB) v délce 5 min.
(přehrát/stáhnout)

Dětský den 2005

Dětský den 2004foto: zde
4.6.2005 se pořádal další ročník dne pro děti. Bylo pro ně nachystáno mnoho soutěží, odměn a diskotéka. A jak bývá zvykem bavili se i rodiče. Snad jen ke nonci nám nevyšlo počasí.

Zde je menší video (5 MB) v délce 7 min.
(přehrát/stáhnout)

Pálení čarodějnic 2005

Pálení čarodějnic 2005foto: zde
30.4. proběhl čtvrtý ročník pálení čarodějnic. Tradičně se konal rej a tanec čarodějnic. Dívky v podání mažoretek nápředvedly profesionální výkon. A na závěr jsme nejen ženy překvapily velkým ohňostrojem.

Připravil jsem pro Vás menší video (1,9 MB) v délce 2 min.
(přehrát/stáhnout)

3.5.2005 zde

Vodění medvěda 2005

Vodění mědvěda 2005foto: zde
V sobotu 5.2.2005 proběhlo v naší obci Vodění medvěda. Pořádajícím hasičům se opět povedla akce na kterou se nezapomíná. Potěšující byla velká účast a stále stoupající zájem o rozvoj kultury v obci.
Nabízím vám sestříhané video (2,4 MB) v délce 2 min.
(přehrát/stáhnout)

pozn.: Velmi mě rozesmály masky Teletubies.
10.2.2005 zde

Archiv článků: 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004







 |  Aktuality |  Historie |  Fotogalerie |  Video-galerie |  Kalendář akcí |  Spolky |  O obci |  Količínské noviny |  RSS kanál | 

O autorovi stránek | Haa Band | HTML | CSS | W4D |  © 2004-2019 Zdeněk Horák



[CNW:Counter]