Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Obec Količín

Aktuality z obce


Silvestr

Silvestr
Dne 31.12.2008 proběhne od 20.00 hod. v hostinci U tří líp silvestrovská megapárty. Přijďte se povavit v kolektivu přátel.


Přibližně 30 min. po půlnoci přivítáme ve Škrabalově (Škarbalově) ulici nový nok malým ohňostrojem, jako poděkování všem za jejich pomoc a účast na našich akcích.


24.12.2008 zde

Vole, zbláznil ses?

osel
Kdysi dávno svolala zvířata sněm. Liška se zeptala veverky: „Co pro tebe znamenají Vánoce?“ Veverka odpověděla: „Pro mne Vánoce znamenají krásný stromeček ozdobený spoustou svíček a cukrovím, které mám tak ráda.“ Liška se připojila se svou představou: „Pro mne samozřejmě nesmí chybět voňavá pečená husička. Bez pečínky by to opravdové Vánoce nebyly.“

Do řeči se jim vložil medvěd: „Vánočka! O Vánocích musím mít obrovskou sladkou vánočku!“ Slyšet se dala také straka: „Podle mne jsou o Vánocích nejdůležitější krásné a zářící šperky. O Vánocích se má všechno jen třpytit.

Pozadu nechtěl zůstat ani vůl: „Vánoce dělá Vánocemi teprve šampaňské. Já bych ho vypil klidně dvě lahve!“ A osel, který to už nevydržel, se rychle zmocnil slova:

„Vole, zbláznil ses? Vždyť na Vánocích je nejdůležitější Ježíšek. Copak jsi na to zapomněl?“ Vůl se zastyděl, sklopil velkou hlavu a zabučel: „A vědí to vůbec lidé?“


17.12.2008 kromeriz.cz

Svoz domovního odpadu

Technické služby Holešov, s.r.o. oznamují, že během vánočních svátků bude domovní odpad svážen v původních termínech a to v úterý 23.12. a 30.12.

16.12.2008 zde

Nová fotogalerie

V rámci malého jubilea, 4 let existence těchto webových stránek jsem kompletně zrekonstruval celou fotogalerii. Přidal jsem nějaké fotky z recesních fotbalů 2004, 2005, 2006, vodění medvěda 2005, palení čarodějnic 2005, hasičských závodů a z letošních hodů s podborankou. Doufám, že se Vám bude galerie líbit.

12.12.2008 zde

Rozsvícení vánočního stromu

Rozsvícení vánočního stromu
V pondělí 1. prosince 2008 v 17 hodin je připraveno slavnostní zahájení adventu v Količíně. Moravské děti z Holešova, žáci z Hudební školy a skupina Big Band z Kroměříže nám zazpívají a zahrají několik písní a koled.

Přítomni budou i členové vedení holešovské radnice v čele se starostou. Po krátkém předvánočním přání bude poprvé v historii rozsvícen vedle obecního parku na návsi vánoční strom.

Zveme vás, aby jste se přišli společně předvánočně naladit. Na setkání s vámi se upřímně těší starosta města Holešova PaedDr. Zdeněk Janalík a předsedkyně osadního výboru v Količíně Markéta Habrová.


24.11.2008 Markéta Habrová

Předvánoční setkání seniorů

Setkání seniorů
Dovolujeme si Vás co nejsrdečněji pozvat ve středu 3. prosince v 17 hodin do sálu Hostince u Tří lip v Količíně, na předvánoční setkání místního osadního výboru a vedení města Holešova s místními seniory.

Vystoupí děti ze ZŠ a MŠ Rymice, naše děti z hudební školy v Kroměříži.

Pro pozvané hosty je připraveno pohoštění, teplá večeře, živá hudba k tanci i poslechu a bohatý kulturní program.

Přijďte prožít společně pohodový večer v příjemném prostředí. Upřímně se těšíme na společné setkání s vámi.


21.11.2008 Markéta Habrová

Vítání občánků

Po letech se k nám vrací tradice, vítat mezi námi ty nejmenší, jenž nejen svým rodičům i rodinám přinášejí úsměv a radost na tváře. Slavnostního obřadu, který proběhl v sobotu 8. listopadu, byli účastni starosta a místostarostové města, osadní výbor a nejbližší rodina malých občánků. Tímto dovolte i mě abych mezi námi přivítal Jiřího Navrátila, Martinu Matyášovou, Šarlotu Valsovou, Terezu Kuželovou, Sofii Oppovou, Vojtěcha Kaňu, Terezu Mirynskou, Dominika Marka, Tomáše Fuksu a popřál jim krásné prožití prvních vánočních svátků a hodně elánu do života.

10.11.2008 zde

Listopadové události, průvod

"Rudou barvou dneska září, sedmička v mém kalendáři." Nějak takhle se mi vybavuje listopadový čas mého mládí. Však také připomíná události z ruku 1917 a to velkou říjnovou, nebo také bolševickou, revoluci pod vedením V.I.Lenina a která zásadně změnila nejen dějiny tehdejšího ruska. Zdali šlo o nový začátek čí jeho zkázu se dá jen těžko polemizovat. Neříkám, že zrovna tyto události bychom měli srovnávat např. s tak důležitými událostmi roku 1918, 1938, 1948, 1968 či 1989, ale určitě je zapotřebí mít je v paměti. Mě již dnes přijde jen směšné, když v televizi shlédnu reklamu na dotyčný typ automobilu, kde si Fidel Castro, Karel Marx, V.I.Lenin, Mao Ce-tung a Che Guevara povídají o nové revoluci.

Nepříjemné události přináší noc z 9. na 10. listopadu 1938. Během tzv. křišťálové noci bylo zabito okolo 90 židů, rozbíjeli se výlohy obchodů, okna včetně následné integrace 30 000 židů do koncentračních táborů.

Již veselejší události přináší rok 1876, kdy tehdy neznámý Jan Karafiát vydává anonymně na své náklady u vydavatele Václava Horkého pohádku pro děti Broučci. Dílo bylo již tehdy ceněno za básnický sloh a o psychologický přístup ke světu dítěte.

Dne 28. října 1918 zahájila v Ženevě delegace Národního výboru vedená Karlem Kramářem jednání s představitelem protirakouského zahraničního odboje Edvardem Benešem o utvoření a podobě samostatného československého státu. Podmínky obsahovaly i uznání autonomie národů Rakousko-Uherska, které si lid vyložil jako uznání nezávislosti. Tato zpráva se stala impulsem k živelným demonstracím, při nichž lid jásal v ulicích a ničil symboly Rakousko-Uherska. Na večer téhož dne vydal Národní výbor první zákon, „zákon o zřízení samostatného státu československého“.

Taktéž 28. října ale roku 1492 přistál Kryštof Kolumbus se svými loděmi na území nynější Kuby a začal tak, zatím nevědomky, psát dějiny nového kontinentu.

Ať už si připomínáme jakoukoliv tuhle událost jde o naši historii. My jsme se ale soustředili převážně na naše nejmladší a pro ně jsme v pátek 7. listopadu v Količíně uspořádali lampionový průvod.

10.11.2008 zde

Sběr odpadu ze zahrádek

V sobotu 8. listopadu provedou Technické služby města Holešova v Količíně u hasičské zbrojnice od 8.00 do 8.30 hod. sběr odpadu ze zahrádek. Upozorňujeme, že jiný odpad nebude svážen, občané jej mohou odevzdat ve sběrném dvoře.


24.10.2008 zde

Volby do zastupitelstev krajů konané dne 17. - 18.10.2008

Výsledky voleb 2008
V našem volebním okrsku odevzdalo 134 (133 platných) z 288 voličů své hlasy. Volební účast v obci byla 46,53 %. Jednotlivý rozpis volených hlasů v obci, rozpis zvolených kadidátů zlinského kraje.




20.10.2008 zde

Lampionový průvod

Lanpionový průvod
V pátek 7. listopadu 2008 proběhne v naší obci druhý ročník lampionového průvodu. Sraz účastníků bude v 19.00 hod. u budovy osadního výboru (mateřské školky), odkud vyrazíme s lampióny kolem celé obce. Tímto zvu srdečně všechny a převážně děti na tento neopakovatelný podzimní zážitek. (Po dobu průvodu budou v obci zhasnutá světla.)




18.10.2008 zde

Krajské volby 2008

V pátek 17.října 2008 od 14.00 do 22.00 hod a v sobotu dne 18.října 2008 od 8.00 do 14.00 proběhnou v naší obci krajské volby v budově osadního výboru č.p. 93.


15.10.2008 zde

Nová video-galerie

Nové video
Do video-galerie jsem umístnil nová videa z letošního i loňského roku. Pokud by měl někdo zájem o letošní DVD Obec Količín 2008 (nebo i starší - 2007,2006,2005), může mě kontaktovat na e-mail nebo raději osobně č.p.125.


11.9.2008 zde

Pozvánka na Količínské hody

Količínské hody
Program količínských hodů ve dnech 5.9 až 7.9.2008:

Pátek - od 20.00 hod. hodová taneční zábava se skupinou PRESS - sportovní areál (koupaliště).

Sobota - od 20.00 hod. promítání záznamů z količínských akcí - spotovní areál, za nepříznívého počasí v Hostinci u tří líp.

Neděle - od 9.00 hod budíček po vesnici - dechová hudba Zahnašovice, od 10.00 hod polní mše u místní zvonice a od 14.00 hod hodování se skupinou Podboranka z Uhřic na sportovním areálu.

Na celý víkend je zajištěno bohaté studené i teplé občerstvení a v neděli bohatá tombola. Na hodové oslavy Vás srdečně zve osadní výbor a SDH Količín.


30.8.2008 zde

Pozvánka na Pivní ligu

V sobotu dne 30.8.2008 od 8.00 hod začíná 13. ročník pivní ligy. Fotbalových turnajů se zůčastní domácí, skupina Sweety Dickies (labutí jezero), Ludslavice, Kurovice, Archa bar Holešov, Triangolo Hulín, Pacetluky a Roštění.
Ve 20.00 hod. začne taneční zábava se skupinou Motus. Po celou dobu akce bude zajištěn bohatý studený i teplý bufet (makrely, kuřata, klobásy, guláš). Přijdě všichni podpořit naše borce a povzbutit je k vítězství.


30.8.2008 zde

Pozvánka na taneční zábavu

V sobotu dne 9.8.2008 proběhne na místním areálu taneční zábava se skupinou Sára. Je zajištěno bohaté občerstvení a po celou dobu zábavy točené pivo. Vstupné je 50,-Kč. Přijďte se pobavit na akci v našem nezapomenutelném podání.


8.8.2008 zde

Letní karneval 2008

Letní karneval
V sobotu dne 19.7.2008 ožil Količín pohádkovými a karnevalovými převleky. Po prvotním představení masek, proběhl taneční rej masek a následně jejich vyhodnocení. V kategorii dospělích vyhrála Veronika Horáková v masce víly a v dětské kategorii zvítězila dvojice sourozenců Měrkových v převleku kytarystů, také z Količína. Jak už bývá tradicí, tančilo se až do pozdních večerních hodin. Bylo nachystáno bohaté občerstvení, pro svlažení po horkém dni, které bylo pro děti v maskách zdarma.

Nezbývá mi než poděkovat organizátorům a všem zůčastněním, za nádherné zpestření letního dne.

Prozatím Vám přináším jen pár fotografií, které postupně doplním.


31.7.2008 zde

Ohlédnutí za dětským dnem

Dětský den
Poslední květnová sobota patřila v Količíně dětem. Od 13 hodin probíhaly ve sportovním areálu soutěže v 10 nejrůznějších disciplínách. Všechny děti byly při vstupu do areálu přivítány balíčkem dárků, poukázkami na občerstvení a losem do tomboly, v které posléze získaly mnohé z nich hodnotné ceny. Novinkou byla možnost jízdy v našem pacifiku. Protože jsou hravé nejen děti, ale i naši moderátoři, bylo před pódiem pořád živo a veselo. Nechybělo tradiční přetahování či přeskakování lana, hod gumákem na cíl, pití limonády metrovým brčkem, nafukování balónků, hádání písniček, či pohádek, a každý se mohl dosyta vytancovat. Příjemným obohacením podvečera bylo pěvecké vystoupení Barbory Součkové a její kamarádky v opravdu profesionálním podání. Nejen pro děti nabízel bufet velký výběr dobrot. Příznivé počasí jenom dotvořilo dobrou pohodu. Jsme moc rádi, že nás navštívilo 199 dětí. Jediným stínem na vydařené akci, která se protáhla dlouho po setmění, bylo vypáčení dveří do bufetu v neděli dopoledne, ztratilo se zboží v hodnotě 2000 Kč.

Ráda bych pozvala všechny opět k nám do Količína v sobotu 19.7.V 18 hodin začíná ve sportovním areálu 3. ročník letního karnevalu. Těm, kdo nás navštívili loni, nemusím nic dodávat. Ostatním za pořadatele vzkazuji, že se budeme snažit, aby jste si to u nás užili. Přijďte si zpestřit přázdninový čas mezi nás.

P.S. Děkuji touto cestou všem pořadatelům a sponzorům, za pomoc, kterou nám při pořádání dětského dne v Količíně poskytli. Dostalo se nám nejkrásnějšího uznání - plného areálu rozesmátých dětských tváří.


19.7.2008 Markéta Habrová

Regenerace sportovního areálu III.

Rekonstrukce areálu
Rekonstrukce sportovního areálu v Količíně je v další fázi. Nově se zbudoval plot za udírnou a přistavuje se nový sklad na lavečky, který bude možno využívat jako zastřešené posezení. Detaily je možno vidět na fotografiích.




Hasičské závody v Prusinovicích

V neděli dne 6.7.2008 se zůčastnil náš hasičský sbor závodů v požárním útoku v Prusinovicích. Cílem bylo hlavně prověřit techniku při možném požáru a zdokonalení vlastních znalostí při těchto zásazích. Malý náhled přináším ve fotogalerii.


17.7.2008 zde

Pozvánka na letní karneval

V sobotu dne 19.7.2008 od 18.00 hod. proběhne na místním areálu již třetí ročník letního karnevalu. Přijďte v maskách se snámi pobavit a zaskotačit. Bude pro Vás nachystáno občerstvení, bohatý program a vyhlášení nejlepší masky pro dospělé a děti. Srdečně Vás zvou pořadatelé.


Pozvánka na taneční zábavu

V sobotu dne 12.7.2008 proběhne na sportovním areálu taneční zábava se skupinou Sára. Přijďte se pobavit na akci v našem nezapomenutelném podání.


Fotogalerie

Přináším Vám fotogalerii z letošního dětského dne.


3.7.2008 zde

Pozvánka na dětský den

V sobotu dne 31.5.2008 proběhne na místním areálu od 13.00 hod. Dětský den. Pro děti jsou nachystány různorodé soutěžní disciplíny, malé občerstvení zdarma, Pacifik expres, jízda na koni, individuální soutěže a slosovatelná tombola. Po celou dobu akce je nejen pro děti přichystáno občerstvení a bohatý doprovodný program. Na akci Vás srdečně zvou pořadatelé


Fotogalerie

Dodatečně Vám přináším fotografie z průvodu osvobození a z okrskové hasičské soutěže v Količíně.


21.5.2008 zde

Hasičské závody v Količíně

V sobotu dne 10.5.2008 proběhnou v Količíně na sportovním areálu hasičské závody Holešovského a Prusenovkého okrsku. Přijďte téměř po 25 letech podpořit místní borce v požárním útoku. Je zajištěno bohaté občerstvení. Prezentace závodních družstev je do 9.00 hod. Těšíme se na Vaši účast a podporu našich borců.


Fotogalerie - Pálení čarodějnic 2008

Konečně jsem zpracoval nějaké foto z předešlé akce.


8.5.2008 zde

Očkování psů proti vzteklině

Ve čtvrtek 24.4.2008 od 17.15 do 18.00 u autobusové zastávky provede MVDr. Michael Polášek očkování psů proti vzteklině. Očkování je poviné u psů starších půl roku. Cena za úkon je 60,- Kč.

Přerušení dodávky elektrické energie

Společnost E.ON oznamuje, že v obci Količín bude dne 5.5.2008 od 7.15 do 12.45 vyplá dodávka elektrické energie. Děkujeme za pochopení.


22.4.2008 zde

Pálení čarodějnic 2008

Pálení čarodějnic
V sobotu dne 26.4.2008 od 18.00 hod. proběhne v naší obci již sedmý ročník pálení čarodějnic.

Na programu je rej čarodějnic, zapálení velké vatry, doprovodný program pro děti, taneční vystoupení skupiny Village People, vyhodnocení nejlepší masky a na závěr jedno malé překvapení.

Pro děti v maskách je přichystáno malé občerstvení zdarma. Na vaši hojnou účast v maskách i bez nich se těší pořadatelé a přichystaný studený a teplý bufet.

18.4.2008 zde

Sběr starého železa

V pátek dne 11.4.2008 od 17.00 hod provede sbor dobrovolných hasičů v Količíně sběr starého železa. Tímto prosíme občany obce, aby vynesly kovový odpad před své domy či zahrádky, těžší předměty si hasiči vynesou sami.


9.4.2008 zde

Vodění medvěda 2008

V sobotu dne 2.2.2008 proběhly v Količíně tradiční masopustní oslavy. Za hojného doprovodu masek a trochu pochmurného počasí, jsme povodili medvěda po obci. Poděkování patří pořadatelům a všem zůčastněným maskám.

Malé ohlédnutí za akcí přináším ve fotogalerii.
4.2.2008 zde

Tříkrálová sbírka 2008

Tříkrálová sbírka
V sobotu 5. ledna se uskutečnila v obci již tradiční Tříkrálová sbírka, pod záštitou Charity Holešov. Poděkování patří všem občanům kteří přispěly, ale i osadnímu výboru obce a místním dětem, kteří sbírku pořádali.
V naší obci se vybralo 7 351,- Kč.



8.1.2008 zde

Pozvánka

Znak Hasičů
Dovolujeme si Vás pozvat na výroční valnou hromadu sboru dobrovolných hasičů Količín, která se koná v pátek v 17.00 hod. dne 11.1.2008 v sále místního pohostinství.


2.1.2008 SDH Količín

PF 2008

PF 2008


Přejeme Vám krásné prožití vánočních svátků, hodně pracovních úspěchu, zdraví, domácí pohody a úspěšné vykročení do nového roku





20.12.2007 zde

Archiv článků: 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004







 |  Aktuality |  Historie |  Fotogalerie |  Video-galerie |  Kalendář akcí |  Spolky |  O obci |  Količínské noviny |  RSS kanál | 

O autorovi stránek | Haa Band | HTML | CSS | W4D |  © 2004-2019 Zdeněk Horák



[CNW:Counter]